top of page
Writer's pictureGabriel Hayon

איך שעה של מודיעין תחרותי תחסוך לך 100 שעות שכר טרחה לעו"ד?

כאשר אנחנו פועלים בשווקים בינלאומיים ולפעמים אפילו בארץ, עלינו לצאת מאיזורי הנוחות, להתעסק בתחומים הרחוקים מעולמות התוכן שלנו: מדינות, תרבויות, מסגרות משפטיות, חוקי מס, ז'רגון מקצועי ופערים אחרים.

כפי שמפקד פלגה ביחידה מובחרת לא יעז לחצות גבול, בלי לגבות את עצמו במודיעין איכותי, תצלומי אויר עדכניים, מפות וחלופות, גם בעולם העסקי עלינו להצטייד במודיעין תחרותי איכותי.


באמצעות כלי מודיעין תחרותי פשוטים, תוכל להבין טוב יותר את הזירה בה אתה מתמודד.

  1. גוגל: פשוט לחפש בגוגל את שותפינו הפוטנציאליים. במידה ומדובר בחברה ציבורית, נמצא שפע מידע עסקי ופיננסי, שמות הדירקטורים ובעלי המניות, מרכזי רווח וחברות קשורות. כדאי גם לנסות ניסוחים שונים של השם על מנת לכסות מגוון רחב יותר של אפשרויות.

  2. לינקדאין: הרשת החברתית העסקית תיתן לנו מיפוי מעולה של החברה, סניפיה, עובדיה, מנהליה, הפעילויות שלה ואפילו מה ותק העובדים באירגון.

  3. אתרים משפטיים: יכולים לספק המון מידע על תביעות ותביעות נגד, שינויים בבעלות, תיקים משפטיים וכך נוכל להבין את "המזג המשפטי" של האירגון: האם מדובר בתובעים סדרתיים, האם "ידם בכל, ויד כל בם"? כמובן שסביר שחברה בת עשרות שנים הגיע מספר פעמים לפתחי בית המשפט לעבודה או על חוזה שכירות, אבל רצף ענק של איזכורים בפורטלים המשפטיים עשוי להיות דגלון אזהרה.

לסיכום, בדקו מיהו השותף הפוטנציאלי שלכם וסביבת העבודה שלו עוד לפני שתחתמו על ההזמנה הראשונה.


אני עומד לשירותכם בכל שאלה בנושא.




17 views0 comments

Comments


bottom of page